tiistai 12. lokakuuta 2010

Ruktajärven autiotupa

Tyypilliseen tapaamme, taivalsimme matkan aika reipasta tahtia... tais mennä noin 2,5 tuntia. Olimme tällä kertaa laiskoja ja päätimme mennä tupaan nukkumaan. Tuvassa oli meidän lisäksi pariskunta koiransa kanssa... Pariskunta oli menoss yöpuulle, kun saavuimme sinne, joten purimme rinkasta tarvittavat tarvarat ulkona ja lähdimme pesulle. Tytöt taiski käydä peräti uimassa, mutta itse toipilaana tyydyin vain uittamaan jalkoja jäisessä vedessä.

Ruktajärven autiotuvan läheisyydesä oli aivan ihana kotalaavu, josta avautui näkymät järvelle päin. Lähdimmekin kohti kotaa, jossa paistoimme iltapalaksi makkarat perinteiseen tapaan. Nuotiokon syttyi helposti, sillä hetkeä aiemmin kodalla oli pari kalamiestä keittelemässä iltakahveja. Makkara oli mukava huuhtoa alas kylmällä lonkerolla. Tämäkin muodostunut perinteeksi.

Kun maha oli ruokittu oli aika tehdä iltapesut ennen nukkumaan menoa. Samalla sai ihailla tätä upeaa öistä maisemaa, joka on kuvattu klo 00.17. Koska aurinko ei laskenut, oli vielä todella valoisaa.

Autiotuvan telttailualue oli todella iso ja viihtyisä. Virtaavaa vettä juomavedeski sieltä oli kuitenkin vaikea löytää, etenkin näin tyynellä säällä. Käytimmekin vedenpuhdistustabletteja juomaveden puhdistamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti